Motivasjonstips som faktisk funker!

Du vet de dagene da du bare har hundre tanker og ideer og kjenner at det klør i fingrene å få gjort mest mulig på lista, men så ender du opp med å bare “scrolle” deg gjennom dagen?

Denne “uka” har vært litt sånn….

Jeg har såååå myyyye jeg ønsker å få gjort, burde gjøre og MÅ gjøre… Men….

Så kommer det….. No damn shit. Stillhet og Kaos i ett.

Hvor skal man begynne?

“JUST DO IT!”

Har noen av dere sett denne fantastiske videoen av Shia LaBeouf?

Om ikke kan jeg anbefale den på det varmeste de dagene du virkelig trenger litt motivasjon 😛 Jeg ler meg skakk i hel hver gang og den er en nydelig påminnelse om at av og til handler det virkelig bare om å ta litt tak 😉

Slenger den inn her:

Egentlig så har ikke “uka” vært såååå uproduktiv som jeg skal ha det til. Vi har gjort mye her hjemme som har stått på “lista”, meg og Caspian har kost oss med akrylmaling og glitter, blant annet 😛 (hvem elsker vel ikke glitter?)

……. OG vi har hatt mye kvalitetstid! hehehe!

Neida, men det har seg sånn at jeg skulle egentlig operere mandlene på torsdag for en uke siden, men så ble det utsatt i siste liten. Jeg regnet meg frem til at jeg har hatt totalt 4 operasjoner på under tre år (Slapp av, ikke noe silikon her i hus altså!) Og når ting ikke går helt etter planen så blir i hvert fall jeg litt matt. Jeg hadde jo selvfølgelig gruet meg en del til denne operasjonen også, så da blir man jo litt sånn både/og når operasjonen blir utsatt.( Btw! fikk ny operasjons-dato på selveste Valentines, så da har jeg vel kanskje dobbel grunn til å få blomster? hint hint, kjære mann….)

Så nå sitter jeg her, venter på min kjære neste operasjon og tenker at jeg får vel utsette nyttårsforsettet om å begynne å trene, enda et år 😛

Men tilbake til motivasjon.

Januar er jo en typisk måned hvor “alle” setter seg nye (eller gamle) mål for det kommende året. Jeg personlig har egentlig ikke noen nyttårs forsetter i år,  men har som mål å fortsette de prosjektene jeg har påbegynt i 2018.

Motivasjonstips som faktisk funker! (ja jeg snakker til meg selv også…)

 

 – Sett deg et mål, og sett deg så del-mål… Dette er en enkel strategi om man ønsker å oppnå noe som virker litt “langt vekke”, man kan da rose seg selv underveis, og jo flere mål man når på veien, jo nærmere er man å virkelig gjennomføre det “store” målet.

– Belønn deg selv! Dette kan være en god motivasjon for noen. F.eks Om jeg klarer å trene 2 ganger i uka i tre måneder på rad, skal jeg spandere en spa-dag på meg selv.

– Vær realistisk, men våg å drømme! Ikke tenk at du MÅ bli superstjerne over natten, eller skal gå ned 30 kg på en måned… de fleste som faktisk ender der de vil, har som regel møtt mye motgang og hindringer på veien…. De gir bare ikke opp, og tar ikke et nei for et nei. Det er gjennom motgangen vi lærer oss å reise oss opp igjen, og finner nye løsninger.

– Legg frykten på hylla! Mye stopper opp av frykt, man har så lyst, men tør ikke. Spør deg selv; Hva er det verste som kan skje? Er det virkelig så ille?

– Se på inspirerende dokumentarer, videosnutter på facebook og motivasjons taler via youtube er jo helt genialt om du føler at du trenger en liten “peptalk”. Jeg kan personlig anbefale å følge Goalcast på facebook som legger ut mange inspirerende snutter og historier om mennesker som har kommet seg gjennom det meste!

– Vær snill med deg selv! Ikke legg lista for høyt! Du er bra nok! Vi har alle dårlige dager (eller perioder) det viktigste er ikke hvor mange ganger man faller, men heller hvor mange ganger man reiser seg opp igjen 😉 Si til deg selv at i morgen er en ny dag, nye muligheter. Våg å start på nytt!

– Slutt å sammenligne deg selv med andre, ta heller lærdom av andre og bli inspirert!

– Se tilbake! Dokumenter din egen progresjon gjennom bilder, dagbøker eller blogg. Når du føler deg umotivert kan du sette deg ned og ta et tilbakeblikk på din egen fremgang.

 – Tenk på dine gjøre-mål som noe du ikke MÅ gjøre, men KAN gjøre om du har lyst. (Jeg vet at det finnes noen ting her i livet vi faktisk bare må gjøre, men nå snakker jeg om det å motivere seg til å få ting gjort som man ofte utsetter og hvordan man kan endre tankesettet til å tenke positivt.) Prøv å gjøre det du MÅ gjøre om til noe lyst-betont, om du forstår hva jeg prøver å si? Eks. Ikke si til deg selv; nå MÅ jeg og BURDE gjøre dette fordi alle andre forventer det, bla bla bla… Si heller; Jeg KAN gjøre dette nå, HVIS jeg vil, eller jeg kan gjøre det i morgen. Men HVA er best for meg? Gjør jeg dette nå, slipper jeg faktisk å tenke mer på dette resten av dagen og da KAN jeg bruke tiden på noe annet. ELLER jeg har faktisk litt LYST å få dette gjort da det får meg til å føle meg så bedre etterpå.

 – Finn Inspirasjon! Bruk f.eks pinterest, magasiner, bøker, kunst, eller film, hva enn som inspirerer deg, kan faktisk hjelpe deg til å bli motivert til å gjennomføre noe. Lag et “moodboard” eller en kollasj for hånd som en påminnelse når du trenger påfyll av inspirasjon!

 – Skriv lister som du kan krysse av etter hvert som ting er gjort.  Dette gir definitivt mestringsfølelse og en god motivasjon til videre arbeid!

– Gjør det i ditt eget tempo, og egen rekke-følge! Noen ganger er det letter å starte med noe enkelt, andre ganger er det befriende å få gjort det som er vanskeligst først. Det samme gjelder tempo! Noen ganger liker vi å være effektive, andre ganger trenger vi mer tid, og det er helt greit!

 – Visualiser at du faktisk har nådd målet ditt og hvordan livet ditt ser ut! (Yeahj! Motivasjon!)

– Tenk over ditt eget kropps-språk! Det finnes faktisk studier som viser stor sammenheng om hvordan vi tenker og føler og hvordan vi uttrykker dette gjennom kroppen vår. Om du snur det på hodet. Bruk ditt eget kropps-språk til å tenke positivt, føle deg bedre, glad og “fit-for-fight”! Eks. Du er ukomfortabel i sosiale situasjoner. Ta en “Power-Pose” før du går inn i situasjonen, og det vil “lure” hjernen din til å føle seg mer selvsikker. (En “Power-Pose” går ut på å stille seg hevet i en selvsikker positur, med rak rygg og hodet hevet, tenk litt “supermann”, søk gjerne på “Power-Poses via google!) Tipset fikk jeg fra boka: “Jeg elsker Meg” – av David Hamilton som har dedikert et helt kapittel til nettopp dette temaet! Det snakkes om “Power-Poses” og hvordan du kan “smile-deg-glad”! Helt fantastisk, ikke sant? Og det, beste, jeg har testet det ut, og det funker som bare det!

 – Mantra Mantra Mantra! Bruk Mantraer for det det er verdt! Skriv det på post-it lapper, heng dem på speilet, kjøleskapet, veggen om du vil! Legg til en bakgrunn på mobilen som gir mening, si det høyt til deg selv! Bare finn det mantraet som passer deg 😉

– Og til slutt; Slutt å tenk – Just Do It!!!!!

 

Sånn! Da håper jeg du fikk noen gode tips til bedre motivasjon i  2019 😉 Jeg kjenner at jeg faktisk ble litt motivert bare av å skrive dette innlegget 😛

– Stor Klem, Charlene

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg