Hjemmelaget Elefant-lue!

Denne lua med mønster fra Stoff og Stil, er kjempe enkel å lage selv. Jeg har brukt ull-filt, stretch-jersey som for og bred ribb som kanting. Denne har blitt godt brukt allerede i vinter og jeg blir nok nødt til å lage flere til kommende sesonger.

Mønsteret finner du HER! 

 

// Lua “In-Action” //

 

Q: Har du prøvd ut dette mønsteret fra S&S?

 

XOXO

– Charlene

 

#diy #sy #symønster #sydetselv #hobby #mote #trend #vinter #snø #foto #bilder #familie #barn #kreativ #stoffogstil #elefantlue

#KROPPSPRESS #NOFILTER #REALITYCHECK!!!

La meg starte med at blogg-motivasjonen min har vært på bånn de siste månedene på grunn av mye sykdom, men da i går kveld så denne debatten på NRK, klarte jeg ikke å holde meg unna mac tastaturet. For denne engasjerte meg virkelig!

Først og fremst, det er en viktig debatt, men den avsporer litt….

“Er det virkelig så innmari viktig å regulere hvor store (eller små) porsjoner en blogger deler i sosiale medier? eller om en blogger deler bilde av middagen i det hele tatt? who cares?

Er det virkelig slik at vi trenger et eget «bloggpoliti» som skal peke på hver minste detalj enkeltpersoner gjør i offentlighet? Bør vi kanskje også da opprette et eget «facebook-politi»? Vi har jo «mamma-politiet» fra før av, så hvorfor ikke??”

Om du ikke så debatten, kan du se den HER

 

#REALITYCHECK

Når det kommer til dagens kroppspress og usunne fokus på uoppnåelige «idealer» så er ikke dette noe nytt. Det har vært tilstede i alle tider, og så lenge jeg kan huske. 
Og jeg synes det blir litt for lett å peke fingeren på at de store bloggerne skal ta meste parten av «skylden» for det enorme kroppspresset som finnes der ute. 

Selv om vi ikke hadde sosiale medier da jeg vokste opp, var det fortsatt magasiner, tv-programmer og helt urealistiske reklamer. Vi lekte med syltynne barbiedukker og som tenåring kom noe som het reality-tv. Du skulle helst bo i Playboy Mansion, gå i bunny kostyme dagen lang og ha silikon pupper så store som vannmeloner og rosa lepper. Lenge leve 90-tallet og Pamela Anderson. Ja dette var en fantasi-verden, kall det «bimbo-perioden» om du vil, hvor rosa slengbukser og buffaloo sko var det store. Takk gud for at trendene endrer seg, og takk og lov for at jeg ikke har de samme «idealene» som da jeg var «fjortis». 

Det kan godt stemme at presset er mye høyere i dag for unge enn da jeg var liten, ikke minst på grunn av eksponeringen og når det kommer til tilgjengeligheten med den digitale utviklingen. Men heldigvis sammen med utvikling kommer også belysning og opplysning, la oss bare innse det, verden har blitt et mer falsk sted enn det noen gang har vært….

Da jeg var 9, hadde ingen hørt om photoshop, selv om det sikkert eksisterte og reklameplakater var godt retusjerte. Idag VET i hvert fall ungdommen at det er noe som heter «filter» på instagram!

 

#KROPPSPRESS

La oss gå tilbake i tid; helt til oldtidens Egypt om du vil. 

Her var idealet når det kom til kvinner, gylden hud, smale liv, symmetri og flotte parykker. Menn skulle gjerne være hel barbert og brukte ofte også parykker, og den perfekte hudfargen var rødbrun. For å oppnå den “perfekte” hudfargen og ansikts-symmetrien var kroppsmaling og sminke vanlig. Oldtidens Egypt var også den første kjente nasjonen til å utvikle parfymer og skjønnhets terapi.

Hopper man noen år fram i tid har man Barokken, her var idealet blek hud, minimal midje og rødme i ansiktet. Overdådige antrekk og parykker var vanlig.  I den Viktorianske epoken var idealet så smal midje som mulig og stor bakdel. Fysisk realistisk? Nei, men motedesignerne skapte noe som het krinoline og korsetter ble brukt så mye at kvinner svimet av på grunn av oksygen mangel.

Kunst av nakne kropper, er heller ikke noe nytt. Selv om internett ikke eksisterte fantes det malerier og skulpturer!

// Utdrag fra bøker jeg selv eier //

 

Trender forandrer seg hele tiden. Om ikke i år, så om 10 år, i hvert fall i løpet av det neste århundre.

Jeg er enig i, at det kanskje er på tide med en form for mer regulering når det kommer til reklamering for både plastikk kirurgi og andre ting. (La meg bare nevne pengespill, dette er jo ikke avhengighetsskapende i det hele tatt!)

Plastikk Kirurgi har blitt veldig tilgjengelig og normalisert dagens samfunn. Og selvfølgelig vil dette påvirke, på både godt og vondt! Som jeg har nevnt tidligere på bloggen synes jeg det er utrolig viktig med opplysning og være sitt eget ansvar bevisst når det kommer til kroppspress. Noe av det viktigste her tror jeg handler om ærlighet. Ikke skape urealistiske forventninger, være tydelig og klar på at man har for eksempel har gjort en korrigering eller operasjon og ikke undervurdere sine lesere. Vi må også huske på at, er man under 18 år så er det (mener jeg) først og fremst foreldres ansvar å fremme sunne idealer (for hva nå enn det er) og snakke med sine barn om negativt kroppspress. 

Man skal heller ikke glemme at det er en grunn for at det finnes aldersgrenser på både plastiske operasjoner og kroppskunst. Og det samme bør gjelde reklamering. Dette er permanente forandringer man gjør med sin egen kropp og da bør man være ganske sikker i sin sak før man velger å ta et slikt drastisk valg. Det aller viktigste er at man gjør det for sin egen del og ikke minst for sine egne grunner. Men det blir helt feil å dømme noen for hva de velger å gjøre med sin egen kropp.

Tidligere var det kanskje bare Hollywood stjernene som hadde silikon og restylane. Men nå er det like vanlig at naboen legger seg unner kniven for å fikse litt her eller der. Men helt ærlig. Hva er så galt med det? Kan ikke folk få lov til å gjøre som de vil? Kan ikke folk bare få være seg selv? Er det virkelig så krise? Folk utsmykker seg på forskjellige måter, noen bruker smykker, noen liker sko, andre tatoveringer, og noen har rosa hår, og “so what” om du har tatt silikon og er stolt over det? Det handler også om å stå for det man gjør. Igjen, ærlighet er et viktig stikkord!

Det samme gjelder eksponering. Vi er så forskjellige, men allikevel så like! Jeg personlig ser ikke noen forskjell på verken Kristine Ullebø eller Ulrikke Falch når det kommer til å vise kropp! Så her spør jeg deg Ulrikke Falch: «hvorfor er det greit å eksponere kropp så lenge det er pakket inn med litt humor, men ikke på et kunstnerisk vis «a’la High Fashion» som Kristine gjør? Er ikke dette bare smak og behag? Dere viser jo begge kropp, så hva er forskjellen?» 

Når jeg leser blogger så ønsker jeg ikke nødvendigvis å bli bombardert med realisme, noen ganger er det helt greit det og! Men som regel vil jeg gjerne drømme meg vekk i inspirasjon og flotte estetiske bilder som appellerer til min kreative og kunsteriske sjel. Og det må det vel få være lov til, eller hva? Det er jo det som er så utrolig fint med at man har sin egen stil og at man liker forskjellige ting. Det er litt sånn som, når man er i et veldig alvorlig humør setter man gjerne på en dokumentar i stedet for en komedie. 

 

#NOFILTER

Vi snakker mye om likestilling, feminisme og #metoo kampanjen har tatt helt av. Men hva med likeverd? Er vi ikke alle likeverdige som medmennesker? Enten man er mann eller kvinne, enten man er fattig eller rik? Enten man er moteblogger eller samfunnsdebattant? 

Hva gjør noen mennesker mer «perfekte» enn andre? Er det virkelig slik at jeg er bedre enn deg eller omvendt? Jeg mener ikke det. Jeg mener at vi alle har like stor verdi, på hver vår egen måte. Vi utfyller hverandre, vi skaper motpoler, vi står sammen sterkere og noen ganger er det forskjellene som gjør det så interessant å være menneske.

Jeg personlig mener at folk må lære å ta ansvar for egne handlinger og forstå konsekvenser av sine egne valg i livet. Om man sitter å peker på alle andre, møter man problemet i feil ende.

Det har oppstått en u-kultur, hvor vi har blitt veldig flinke til å dømme andre, uten i det hele tatt å å ha gått i den andres sko. Vi er flinke til å snakke høyt og lavt om alt alle andre gjør feil, og vi er kjappe med pekefingeren om noen ikke er innenfor «normalen». For hva er egentlig «normalen»? Har vi ikke kommet så langt at vi i 2018, kan se tilbake på historien og faktisk ha lært noe?

// BTW! Alle disse bildene er med filter! 😉 //

 

PEACE OUT!

 

Du vil kanskje også like disse innleggene:

Bitch Please! U dont know me!

Bloggere og Medias Påvirkningskraft!

 

#debatt #nrk #nrkdebatten #samfunn #likestilling #likeverd #eksponering #plastikkkirurgi #kroppspress #idealer #normal #nofilter #sosialemedier #facebook #instagram #blogg #tanker #meninger #holdninger #realitycheck #metoo #inspo #reklame #bilder #foto #redigering #historie #mote #trend #skjønnhet #velvære #beauty #selvutvikling #ansvar #familie #barn #side2 #nettavisen