10 enkle skjønnhetsgrep for den travle!

I en hektisk hverdag er det ikke alltid at man prioriterer å «style» seg selv fra topp til tå når man skal fort ut dørene, på jobb eller til andre hverdagslige gjøremål. Men det er allikevel et par små grep som kan gjøres for å se «fresh» og flott ut selv om man ikke gidder å bruke en time foran speilet hver dag. Her er mine tips.

 

1. Hjemmespa

Sett av et par timer på kveldstid en dag i uken til “hjemmespa”, hvor du fikser neglene, voksing/barbering, kurer håret, tar deg et avslappende bad osv. Personlig synes jeg søndagen er en fin dag, da kan man forberede seg fysisk og mentalt på uken som kommer og starte litt “på nytt” for hver uke. Egen tid er “priceless” når man vet man har en travel uke i vente og et godt tips kan være å skrive ned ukens mål og plan slik at man er mer forberedt på hvilke dager som blir travlere enn andre, dette hjelper godt mot stress, som igjen hjelper for humøret og alle vet at stress ikke er det beste skjønnhetstipset i boka 😉

 

2. Profesjonelle Negler og Hårpleie kan gjøre underverker!

Gå fast til en profesjonell negledesigner eller legg egne gel-negler hver måned, noen ganger skal det ikke mer til enn en fin neglelakk. Samme gjelder håret, om du farger det selv eller går jevnlig til frisør. Du kan for eksempel avtale sammen med en venninne en fast dag i måneden hvor dere hjelper hverandre med etterveksten og legger negler. Da slår du to fluer i en smekk og får tilbringe tid sammen med venninnen din i samme slengen 🙂

 

3. Selv-bruning og tannbleking

Begge deler kan enten gjøres profesjonelt eller hjemme, alt utfra ditt eget budsjett. Det positive, du ser mye mer opplagt ut med litt farge i ansiktet, og man blir automatisk mer attraktiv ved å smile mye (noe som kan være et problem om du kvier deg selv for de gule tennene tennene dine som så åpenbart er påvirket av nikotin og koffein, ja jeg snakker av erfaring;))

 

4. Farging og forming av vipper og bryn

Jevnlig farging og forming av vipper og bryn er mitt absolutte skjønnhets tips om du er en som liker å bare stå opp, kle på deg og gå ut døren. Med riktig form av bryn rammer man inn ansiktet og fremhever øynene, farger man dem og vippene i tillegg trenger man ikke mye sminke for å se frisk og velstelt ut. For en naturlig look, bruk en farget dagkrem and you’re “good-to-go” 😉

 

5. Vippe-extensions og Hår-extensions

Er du litt mer den dramatiske typen? Da kan vippe- og hår-extensions være noe for deg. Jeg anbefaler å gjøre dette hos en profesjonell salong, da å gjøre dette hjemme kan både skade øynene dine og/eller ødelegge håret ditt.

 

6. Planlegg antrekk, makeup og frisyre dagen før

Lær deg å legge en enkel dag makeup og noen enkle hår-oppsett som kun tar fem minutter foran speilet, jeg finner mye inspirasjon til dette på Pinterest, under kan du se et par sjekke triks å ha for hånden når du må se presentabel ut, men samtid være kjapp ut dørene 😉

 

7. Pleie og Rens

Bruk renseservietter for kjapt og enkelt både rense og fjerne sminke. Gjør det til en vane å fjerne sminken før du legger deg og benytt en god ansiktsmaske en gang i uken (gjerne dagen du har “hjemmespa”).

 

8. La Skjønnhetsproduktene virke om natten

Bruk en god natt-krem tilpasset din hud-type. Sliter du med trøtte øyne om morgenen kan du også prøve et serum som raskt minsker poser og mørke ringer under øynene. Påfør serumet før du legger sminken om morgenen. Er håret ditt veldig tørt å slitt? Sov med en god hårkur og vask ut morgenen etter.

 

9. Must Have Products

En god deodorant, parfyme/bodymist og tørr-shampo kan forvandle deg fra “dagen-derpå” – “til klar for jobb” på fem minutt. Andre produkter som er gode å ha for hånd er; håndkrem/bodylotion, en god hårolje, hårspray og børste, BB eller CC Cream, øyenbryns-blyant, våtservietter, leppe-balsam og mascara.

// Annonselenke: Alle produktene finner du på www.nelly.com //

 

10. Skjønnhet kommer Innenfra

Drikk mye vann, grønn te og ha et variert kosthold. Hold også kroppen og psyken i form med regelmessig mosjon og frisk luft. Og ikke minst stress ned! En god holdning, selvsikkerhet og et smil på lur er ofte nøkkelen til god utstråling 😉 Her kan dessverre ikke sminke og hår-produkter hjelpe så mye, men det er alltid lov å jukse litt 😉

 

 

Q; Hva synes du om tipsene? Har du noen tips å dele?

 

#skjønnhet #mote #styling #stil #trend #hår #makeup #beauty #tips #diy #bilder #kollasj

Flawless Finish – How To

Til Hverdags bruker jeg ikke særlig mye sminke, men ønsker jeg å se litt ekstra fresh ut, putter jeg på en såkalt “plain-Makeup” med en “flawless finish” 😉

Hovedsakelig legger jeg fokus på hud, bryn og vipper. Her er mine tips for å få looken 😉

 

Great Products for This Look

 

Flawless Finish

 

 

 

HOW TO

– For at sminken skal holde hele dagen legger jeg alltid en god primer først, en av mine favoritter er smashbox sin photo-finish.

– Deretter legger jeg en god flytende foundation, om nødvendig korrigerer jeg mørke ringer under øynene med en peach farvet concealer og en concealer med grønn tone over rød-heter i ansiktet.

– Jeg matter ned ansiktet med en kompakt pudder fondation.

– Så går jeg over brynene, først med en bryns-skygge, så øyenbrynsvoks og til slutt en kost.

– Etter brynene legger jeg en lys øyenskygge over hele lokket og opptil øyenbrynsbenet. Elsker Naked2 paletten fra UD!

– Gå så over til å legge skygge med et matt solpudder for å fremheve kinnbena ev. litt i global-linjen for å skape dybde

– Jeg avslutter looken med enkel mascara. Min Favoritt er Helena Rubinstein sin Queen Feline 🙂

 

TIPS!

– Ønsker du litt mer kontraster og farge i ansiktet, så legg en fin rouge, på kinnbena, og bruk en lys skygge til å “highlighte” det høyeste punktet på kinnbena, du kan også highlight’e fine trekk i ansiktet og ev. bruke skygge for å trekke bort/ forminske andre deler av ansiktet.

– Om du ønsker at looken skal være en smule mer dramatisk kan du bruke en mørkere brun øyenskygge i global-linjen.

– Legg en brun kajal i ytterkanten av øyekroken for en litt mer markert look 😉

– Avslutt med en nøytral lipgloss 😉

 

HER ER MIN LOOK

 

 

Håper tipsene falt i smak 🙂 Ha en fin dag videre 😉

 

#makeup #beauty #sminke #look #naturlig #tips #anbefaling #produkter #blogg #mote #foto #bilder #kollasj #hverdag #skjønnhet

Makeup Look – Harley Quinn (Suicide Squad Inspired)

 


"What was that? I should kill everyone and escape? Sorry, it's the voices. Ahaha, I'm kidding! That's not what they really said."
- Harley Quinn

 

"Love your perfume. What is that, Stench of Death?"
- Harley Quinn

 

// Just Gotta Love Her //

 

#look #makeup #makeuplook #sminke #styling #stil #beauty #skjønnhet #mote #trend #foto #bilder #blogg #spill #tv #gaming #kino #suicidesquad #inspo #underholdning #comics

Alt du trenger å vite om “Concealer’e”

Hvordan bruke og påføre en Concealer?

Ordet “conceal’er” – kommer av å gjemme eller dekke. Det er også det som er mye av bruksområdet til en concealer. Man bruker også en concealer for å fremheve, eller “highlighte” steder i ansiktet ved å bruke en lys concealer, men hovedbruken er fremdeles å dekke over kviser og ujevnheter i huden.

Når man påfører en concealer bruker man som oftest en liten kost og dabber så lett med fingrene for å jevne ut fargen. Man kan også bruke en dampet svamp av typen – beautyblender.

Det finnes mange forskjellige typer concealere og ikke minst farger. Men det viktigste å huske på er at jo mer pigmenter man har i huden jo mer pigmentert må concealeren være. Standard concealeren man bruker mest, den som ligner mest på din egen hudfarge, skal alltid være en tone lysere enn din foundation.

 

Man kan dele opp concealere utifra dekkevne slik;

Høy dekkevne: Kremet konsistens i i sticks eller palletter

Medium dekkevne: Blyanter og flytende

Liten dekkevne: Penner med metall-tupper eller børste

 

Hva med alle de forskjellige fargene?

Et godt råd å ha i bakhodet når man skal bruke concealer som korreksjon, er å huske på reglene som gjelder for komplementærfarger og kontrastfarger – Dette kan du lese mer om i mitt tidligere innlegg: Hvordan velge rett øyenskygge

 

Her er en liten oversikt over de mest brukte fargene når det kommer til å korrigere huden;

Nøytral: Skal alltid være en tone lysere enn din foundation, brukes til å lysne opp området rundt øynene og ellers i ansiktet sammen med å lett dekke over små kviser.

Peach: Den perfekte fargen for å dekke mørke ringer under øynene

Gul: Dekker godt lilla-toner under øynene og kraftige blåmerker

Lilla: Brukes på personer med en gul undertone i huden, hjelper å jevne ut hudtone

Grønn: Reduserer og jevner ut rødhet’er i huden som kviser/akne, solbrenthet, arr og pigmentflekker

 

Foundation først eller etterpå?

Personlig liker jeg godt å legge en flytende foundation først, da det ikke alltid er nødvendig med concealer om selve foundationen har en god dekkevne. Men bruker jeg kun pudderfoundation legger jeg såklart concealeren først. Man skal aldri legge flytende over pudder.

Dette er veldig smak og behag og kommer an på hvor mange lag en trenger for å dekke og så klart hvor mye man VIL dekke 🙂

 

Step By Step – Perfect Skin

1. Begynn med en god base, rens huden og legg en god primer eventuelt en BB eller CC krem.

2. For ekstra dekk-evne legg så et lag med flytende foundation (dette steget kan droppes eventuelt heller gjøres etter steg 3.)

3. Dekk så ujevn hud, kviser, mørke ringer under øynene, eller hva du enn trenger, med en tilpasset farge og type concealer for å jevne ut hudtone.

3. Legg så et pudder i din egen hudtone over hele ansiktet (dette steget kan også droppes om du heller liker flytende produkter og ikke trenger maks dekkevne – Det er også en fordel å droppe pudder om du har en veldig tørr hud) Husk å jevne ut overganger som hals og ører.

4. Konturer ansiktet med et solpudder

5. Avslutt med et transparent pudder for å sette makeup’en på plass

 

Eksempler på forskjellige typer Concealer’e:

// Produktene ovenfor finner du på www.nelly.com (Adlinks) //

 

#sminke #makeup #beauty #produkter #trend #mote #styling #howto #stepbystep

Contouring & Highligting – The Basics

Det siste året har det vært mye fokus på “Contouring & Highlighting” når det gjelder sminke-trender. Trenden startet blant annet med Kim Kardashian som postet bilder via twitter og instagram for å vise sin daglige sminkerutine. Fenomenet har tatt helt av, og youtube videoer hvor egen erklærte “sminkeguruer” skal vise deg hvordan du gjør dette riktig er blitt en “it-ting”. Enda morsommere er det å se personer som rett og slett gjør narr av hele greia ved å poste diy-bilder på nettsteder som weheart og pinterest med en god dose humor.

Men tilbake til alvoret, er det noe med denne sminke-teknikken som faktisk fungerer? JA! så klart! Men, det må gjøres riktig!

Selve essensen i “Contouring & Highlighting” er å fremheve flotte trekk, det man er fornøyde med og trekke bort fokus fra mindre flatterende sider.

Man kan også “jukse” seg til, et smalere ansikt, nese, mindre dobbelthake osv.

Det sier seg dermed selv at det kommer helt an på HVA du vil fremheve og HVA du vil ha fokus bort i fra (i f.eks ansiktet,) som har betydning for hvordan du konturerer og highlighter.

Når man konturerer – bruker man skygge, for å highlighte – bruker man lys

Et tips er å gå utifra din egen hudtone og tenke en tone mørkere for å legge skygge (konturere) og en tone lysere for å “highlighte”.

Man kan bruke både flytende og kompakt sminke til dette. Her handler det litt om smak og behag, hva man liker å jobbe med, sin egen hudtype og hvilket uttrykk man ønsker.

Vi er alle forskjellige (takk gud for det!) og det finnes tusen forskjellige ansikts-kombinasjoner der ute, så første steg på veien er å finne ut hvilken type ansikt-form du har, hva du liker med den og hva du kunne tenke deg å trekke fokus vekk ifra.

 

Her er noen eksempler på forskjellige ansiktsformer;

 

Den mest “optimale” ansiktsformen sies å være enten oval eller diamant,

– dette fordi selve formen føles mest symmetrisk for øyet som ser, så når du konturerer, skal du ha i tankene å prøve å nærme deg en av disse ansiktsformene så mye som mulig. (Det finnes selvfølgelig unntak, jeg går utifra grunnleggende skjønnhetsmakeup).

Her er noen eksempler på hvordan du kan konturere utifra din ansiktsform, rosafargen viser hvor du skal legge skygge, mens lillafargen viser hvor du bør legge en highlighter.


Hva du trenger;

-En god primer og concealer

-Flytende og presset foundation i flere toner

-Enten en lys concealer eller lys øyenskygge

– Eventuelt solpudder/highlighter med shimmer (kommer ann på om du ønsker en matte eller fin glød)

– Gode koster og blender (concealer kost, foundation kost og blender, buet skygge kost, liten “pointed” øyenskygge kost, ev. koster beregnet for konturering)
 

Fremgangsmåte

– Start alltid med underlaget, rens og fukt huden før du legger en god primer

– Legg en base, her kan du, hvis du ønsker, fjerne rød-heter i huden eller mørke ringer under øynene ved hjelp av concealer før du legger en flytende foundation i din egen hudtone. (Dette kan også gjøres i omvendt rekkefølge)

– Her må du ta valget om du vil bruke flytende sminke eller pudder for å legge lys og skygge, en kan bruke begge deler, men da må man være ekstra nøye når det kommer til fargetoner, og man skal alltid legge flytende først!

– Velger du flytende så er det super viktig å blende overgangene godt inn med en god svamp eller en kost beregnet for flytende makeup, det samme gjelder for pudder, men da blender du med en god pudder-kost. 

– Legg så den mørke skyggen (en tone mørkere enn basen) der du ønsker å konturere, så legger du en lys skygge (lysere enn basen) over de partiene du ønsker å fremheve.

– Avslutt med et transparent pudder for å forsegle sminken.


 

Tips!

- Etter framgangsmåten ovenfor legger du så øyensminken og lepper for en komplett "look"


- Ønsker du mer farge i ansiktet, bruk et solpudder med litt shimmer under skinnbena ev. en rouge på eplekinnene


- Selve skyggepartiene bør være matte, samme gjelder for de lyse partiene om du ikke går for en kjempe "glowy" look, men rett under brynene og over/under skinnbena kan du godt bruke litt shimmer om du vil.

- Husk at produkter som inneholder shimmer eller glitter partikler, reflekterer lyset enda mer


-Bruk en liten kost om du vil legge skygge på små partier som f.eks nese


- Ønsker du å minske "dobbelthake" legger du også skygge under kjeven og hakepartiet

 

//​ Alle Bilder er funnet via Pinterest.com //

 

#makeup #sminke #trend #fashion #mote #styling #countoring #highlighting #howto #stepbystep

 

Hvordan velge rett øyenskygge?

 

Det finnes ingen «fasit» på hvilken øyenskygge-farge en kan bruke. Men det er likevel noen hensyn man kan ta for å fremheve sin egen øyenfarge på best mulig måte. Her kommer det an på personlighet, hudtone og egen øyenfarge. Er man en utadvendt person som liker å være i rampelyset kan en fint bruke et sterkere og mer kreativt uttrykk med sminken enn om man er kjempe-sjenert og helst ønsker å forsvinne i mengden.

Man trenger også å bruke sterkere farge på mørkere personer enn lyse for å få samme virkning av fargen.

Hårfarge har også en del og si. Har man en veldig varm hårfarge og er gyllen i huden vil det passe seg med varme toner i sminken. Men si at man har veldig kalde øyne da? Hva skal man ta hensyn til hvis man har dypt rødt hår, gylden hud og iskalde gråblå øyne?

 

En gyllen regel er ofte å tenke 2 av 3. F.eks har man lys hud, og lyseblå øyne men rødt hår vil det svare seg for helheten å bruke kalde toner i sminken.

Men her er det også viktig å huske på at flere mennesker kan være en “blanding” av varm og kald i huden, (altså en undertone som er gul/gyllen eller rosa/rød eller begge deler), da er det greit å tenke at det er bedre å bruke en «varmere» foundation enn kaldere, fordi en kan fort ende opp som veldig “livløs” og “blass” i huden.

Fordelen med å ha en blandingshud er at en kan bruke det meste av farger når det gjelder både, hår, klær og sminke.

 

Når det gjelder øyenskygge kan en som regel bruke både kalde/varme toner uansett, men at det ofte kommer mer an på å fremheve sin egen farge enn å gjøre den blassere, noe som fort kan skje om man bruker samme farge på øyenskyggen som øynene. Det vil derfor alltid svare seg å velge kontrastfargen til sin egen øyenfarge til øyenskyggen.

Si at man har grønne øyne, det vil da være kjempefint med øyenskygge som inneholder røde toner da rødt er kontrastfargen til grønt og dette vil trekke frem det beste i dine egne øyne.

Her kan du bruke “Ittens fargehjul” som utgangspunkt – du finner din egen farge i hjulet og komlimentarfargen, altså kontrastfargen vil stå på motsatte side, denne fremhever din øyenfarge best 😉

 

 

Eksempel:

– Blå øyne – oransje toner – fra peach rosa til sterkere rødtoner – kobberfarger


– Grønne øyne – varme bruntoner, kobber og rust med rødskjær – lillatoner


– Brune øyne – Lilla og Grønt – passer de fleste farger – ofte fint med ekstra pigmenterte og sterke nyanser


– Grå Øyne – Samme som blå – bare ofte litt kaldere nyanser som inneholder blåtoner, rosa er fint

TIPS! jordfarger og nøytrale farger som hvitt – grått og sort passer til de fleste øyenfarger, disse fargene fremhever eller trekker tilbake (lys/skygge)

 

 

Til syvende og sist har også personlighet og stil mye å si. Så det beste er å eksperimentere med farger og finne sin egen vri.

Q: Hvilken farge foretrekker du på din øyenskygge og hvorfor?

 

#mote #skjønnhet #makeup #trend #øyenskygge #howto #stepbystep #sminke