Hvordan velge rett øyenskygge?

 

Det finnes ingen «fasit» på hvilken øyenskygge-farge en kan bruke. Men det er likevel noen hensyn man kan ta for å fremheve sin egen øyenfarge på best mulig måte. Her kommer det an på personlighet, hudtone og egen øyenfarge. Er man en utadvendt person som liker å være i rampelyset kan en fint bruke et sterkere og mer kreativt uttrykk med sminken enn om man er kjempe-sjenert og helst ønsker å forsvinne i mengden.

Man trenger også å bruke sterkere farge på mørkere personer enn lyse for å få samme virkning av fargen.

Hårfarge har også en del og si. Har man en veldig varm hårfarge og er gyllen i huden vil det passe seg med varme toner i sminken. Men si at man har veldig kalde øyne da? Hva skal man ta hensyn til hvis man har dypt rødt hår, gylden hud og iskalde gråblå øyne?

 

En gyllen regel er ofte å tenke 2 av 3. F.eks har man lys hud, og lyseblå øyne men rødt hår vil det svare seg for helheten å bruke kalde toner i sminken.

Men her er det også viktig å huske på at flere mennesker kan være en “blanding” av varm og kald i huden, (altså en undertone som er gul/gyllen eller rosa/rød eller begge deler), da er det greit å tenke at det er bedre å bruke en «varmere» foundation enn kaldere, fordi en kan fort ende opp som veldig “livløs” og “blass” i huden.

Fordelen med å ha en blandingshud er at en kan bruke det meste av farger når det gjelder både, hår, klær og sminke.

 

Når det gjelder øyenskygge kan en som regel bruke både kalde/varme toner uansett, men at det ofte kommer mer an på å fremheve sin egen farge enn å gjøre den blassere, noe som fort kan skje om man bruker samme farge på øyenskyggen som øynene. Det vil derfor alltid svare seg å velge kontrastfargen til sin egen øyenfarge til øyenskyggen.

Si at man har grønne øyne, det vil da være kjempefint med øyenskygge som inneholder røde toner da rødt er kontrastfargen til grønt og dette vil trekke frem det beste i dine egne øyne.

Her kan du bruke “Ittens fargehjul” som utgangspunkt – du finner din egen farge i hjulet og komlimentarfargen, altså kontrastfargen vil stå på motsatte side, denne fremhever din øyenfarge best 😉

 

 

Eksempel:

– Blå øyne – oransje toner – fra peach rosa til sterkere rødtoner – kobberfarger


– Grønne øyne – varme bruntoner, kobber og rust med rødskjær – lillatoner


– Brune øyne – Lilla og Grønt – passer de fleste farger – ofte fint med ekstra pigmenterte og sterke nyanser


– Grå Øyne – Samme som blå – bare ofte litt kaldere nyanser som inneholder blåtoner, rosa er fint

TIPS! jordfarger og nøytrale farger som hvitt – grått og sort passer til de fleste øyenfarger, disse fargene fremhever eller trekker tilbake (lys/skygge)

 

 

Til syvende og sist har også personlighet og stil mye å si. Så det beste er å eksperimentere med farger og finne sin egen vri.

Q: Hvilken farge foretrekker du på din øyenskygge og hvorfor?

 

#mote #skjønnhet #makeup #trend #øyenskygge #howto #stepbystep #sminke

4 kommentarer

Siste innlegg